Hanna Loffart

/Bitter, ledsen och totalt slutkörd 3-barns mamma som närmar sig en 30-års kris

Kvällen har spenderats med några av dom bästa; pysseltanterna!
Jessa bjöd på gofika på finaste porslinet.
Sämsta bilden, men måste ju visa! Matchande servett och allt!

Pysseltanterna är några av de få som känner mig bäst. Vi träffas en gång i veckan, en hel kväll med pyssel och prat. ”När man kan vara sig själv för en stund” stämmer in bra där. Jag kan åka dit med mysbyxor och skitigt hår, gnälla på man och barn, gråta en skvätt om det behövs. Så fina vänner! ♥

img_4419.jpg

Idag var jag hembjuden till en kollega (som har semester) på lunch i hennes sommarstuga.
Den ligger så himla fint, och jag skulle kunnat gått där ute en hel dag och bara tittat.
På omgivningarna, på alla deras projekt och byggen, på alla fina blommor och planteringar.
Total avkoppling och det blev nog tidernas längsta lunch. Och eftermiddagskaffe.

Jag skickade ett sms till Emil att ”jag behöver en sommarstuga” (Thiara säger ”behöver” om allt) Han skrattar som vanligt åt alla mina idéer. Men på riktigt, Den här sommaren har verkligen tagit knäcken på mig och jag känner mer och mer för att ”fly” (utan att det misstolkas.) Jag är trött på huset som alltid är i kaos och aldrig städas, trött på att alltid vara osams med barnen. Trött på att känna mig ledsen och inte räcka till. Trött på att bara ”ta mig igenom dagarna” och längta efter bättre tider, vad det nu är. Trött på att aldrig kunna umgås med bara Emil. Vi har massor av resor och upplevelser som vi fick i bröllopspresent att göra, men jag kan inte förstå när vi ska kunna komma iväg! Alla tycker att barnen är besvärliga, så några barnvakter har vi i princip inte längre. Trött på att folk tror att de känner oss bara för att ”vi läser din blogg” Jo, men det är ju hela vårt liv! Lite hjärtan och fina kommentarer, sen känner vi ju varandra. Nej, fy fasen vad trött jag är på allt alltså. En sommarstuga ute i skogen (utan skog då förstås om man fick önska) där jag kan sitta för mig själv vore något!

/Bitter, ledsen och totalt slutkörd 3-barns mamma som närmar sig en 30-års kris

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla

    Det var nåt i luften igår över Katrineholm, jag ville också emigrera. Men vet du, vi är så jädra bra, vi vänder ut och in på oss för att få tillvaron att gå ihop. Tiden och energin räcker inte alltid till men belöningen kommer på ett eller annat sätt nån gång det är jag säker på. Sen om det är i form av en sommarstuga vid en liten sjö eller ungar som växer upp till lyckliga vuxna återstår att se. Styrkekram till dig Hanna!

  2. Madeleine

    Här kommer lite funderingar på avstånd. Vi känner inte varandra, men genom bloggen upplever jag att du har rätt så höga krav på dig själv och vad du ska orka med. Jag tänker på hemmet, inredning, barnen, umgänge med vänner & familj etc. Dessutom med bröllopsplanering på detta så är det i mina ögon inte så konstigt att du är utmattad. Ett tips är att se över vad som är viktigt för dig, vad du behöver för att kunna få återhämtning och vad du gör som kanske kan få stå tillbaka ett tag. Du har ändå tre barn varav ett är ganska litet, kanske hinner man inte med allt man vill under den här perioden. Allt detta skriver jag i välmening. Det känns som du är på väg rakt in i en utmattningsdepression om du inte bromsar lite. Kram och lycka till.

stats