Hanna Loffart

Blåbärspaj + magsjuka igen?

Igår var det min tur att bjuda hem pysseltjejerna till mig.
Vi ses en kväll varje vecka och turas om vem vi ska vara hos.
Jag hade laddat upp med städning (behövdes efter helgens kalas) och hade dukat bordet klart. Samtidigt som jag lagade middagen så slängde jag ihop en blåbärspaj som jag skulle bjuda på.

img_8426.jpeg

Och typ EN MINUT innan tjejerna svängde upp på vår uppfart så kräktes Thiara! Självklart på ryamattan som hon lyckades med förra gången också. Jag tog med henne in i badrummet där hon lyckades kräkas ner i toaletten en gång. Emil fick sanera mattan samtidigt som tjejerna kom hit. Det var bara att möta dom i dörren och skicka iväg dom igen. De åkte hem till Jessa istället och när kaoset lagt sig hemma så tog jag med blåbärspajen och åkte dit jag med.

Pajen blev väldans god (bjussar på receptet nedan som kommer från Jennysmatblogg) Det här är ett tidsinställt inlägg som jag skrev igår kväll egentligen. Emil är hemma och vabbar med henne idag och jag sitter förmodligen på jobbet och har tagit dagens första kopp kaffe.

img_8430.jpeg

Blåbärspaj

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllene.

Severa med glass eller vaniljsås.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats