Hanna Loffart

Brännskada pga varmt element

Jag måste bara dela med mig av något som hänt en bekant till mig.
Jag fick tillåtelse att dela historien och bilderna.

Familjen har el-element, samma som vi har hemma.
För att få jämn och snabbare spridning av värmen nu när det varit så kallt så hade de dragit ut soffan lite, som annars stod mot elementet. Men, så ramlar deras dotter Fanny, 3 år, ner mellan soffan och elementet och fastnar! Hon bränner sönder ena armen och får åka till Akuten med sin pappa för omläggning av såret och får beskedet att det är första och andra gradens brännskador hon fått.

Fanny

Stackar lilla tjej alltså! Det måste göra så ont!
Och vad lätt en olycka kan vara framme.

När jag fick höra det här så gick jag direkt fram till våra element och kände. De är ju jättevarma! Speciellt i Thiaras rum, och där har hon ändå sitt bord och stolar precis intill. Tänk vad lätt det är att tex ramla av stolen där och fastna mot elementet. Jag sänkte värmen direkt och fick mig en ordentlig tankeställare.

Jag ber er göra samma sak. En olycka händer så lätt och som Fannys mamma skrev till mig “det här önskar jag inget barn”.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. David

    El-element kan inte hålla en viss temperatur konstant. Det värmer max till termostaten säger att rummet är varmt och stänger då av sig. Därför blir dom så varma.

    Hemsk händelse, stackars lilla barn.

stats