Hanna Loffart

Bröllopet – lokal och dukning

Nu kommer ett inlägg som jag vet att ni väntat på.
Vår lokal för bröllopsfesten!

Det var en så himla bra lokal och vi hade inte kunnat haft det bättre!
I tre dagar höll vi på och dekorerade, det tog sin lilla tid.
Vi hade ca 100 pompoms i taken och långa vimplar.

Jag är så glad att vår suveräna fotograf Hanna Maxstad smög runt och tog bilder innan gästerna satte sig.

_MG_1970

_MG_1972

Vi valde, lite i sista sekund, att ha ostbrickor ståendes på borden när gästerna kom. Det blev inte bara gott, utan väldigt uppskattat att ha något att plocka med i väntan på grillbuffén.

_MG_1974

_MG_1976

Dukningen var rätt enkel. Vi satte en tag med namn runt varje servett. Sen hade jag gjort ett festprogram och lagt på allas platser (inlägg om det en annan dag) Bestick och glas, tallrik tog man vid maten. Vi hittade inga kaffekoppar att hyra så vi gjorde egna personliga med gästens första bokstav på. Många tog med sig dessa hem efter bröllopsfesten, kul!

_MG_1977

_MG_1980

_MG_1983

_MG_1985

_MG_1987

_MG_1988

_MG_1992

_MG_1993

_MG_1995

Det var lite smått och gott från dukningen. ♥
Fler inlägg kommer en annan dag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Larsson

  Hej. Vi ska gifta oss på Håkanstorp nästa sommar och jag har några funderar kring vissa saker som jag tänkte fråga dig om. Du får gärna svara på min mail om du har möjlighet😊.
  Betalade ni extra för att komma in tidigare när ni skulle dekorerar? Hur gjorde ni med städningen/grovjobbet på söndagen? Hade ni några elektriska ljus utöver de som fanns på plats? Var fick ni tag i dem i så fall? Är det något annat som du tycker vi bör tänka på?

 2. Hannah

  Va fint ni hade det! Vi har precis ramlat på Håkanstorp efter mycket letande och det verkar perfekt! Hur var det med värme? Blev det kallt på kvällen liksom? Det såg ut att vara lite mellanrum mellan väggplankorna 🙂

  1. hannarunesdotter

   Vad kul! Det regnade och blåste rejält dagen innan vårt bröllop, då regnade det in och förstörde lite grejer. Så ställ inga bord mot väggarna. Men det blev inte kallt. Men vi var 120 pers som värme upp stället också så. 🙂 Kram och lycka till!

 3. Jennie

  Planerar bröllop i trakterna kring Katrineholm och letar festlokal för fullt. Håkanstorp verkar jättefint! Hur löste ni porslin och dukar? Verkar så dyrt att hyra… Är ni nöjda med lokalen i övrigt?

  1. hannarunesdotter

   Håkanstorp var suveränt, rekommenderar verkligen! Vi hyrde porslin från Commat (tror jag det heter) Restaurangen vid gamla Ericson. Gav 1500:- för porslin till 120 pers, väldigt bra pris! (det enda de inte hade var kaffekoppar och vattenglas som vi köpte själva) Eller, vattenglas hade de men de var väldigt fula och slitna samt enormt stora. Lycka till!

 4. Sara

  Så himla fint och inspirerande, även för oss som inte är i bröllopstagen! 🙂 Hur kommer ni göra med efternamn? Blir det dubbelefternamn, fortsätter ni att ha olika efternamn eller överger någon av er sitt tidigare namn? Kan du inte göra ett inlägg om ni har tänkt kring det? 🙂

 5. Malin

  Vilken fantastisk lokal, och dukningen ser underbar ut 😀
  ostbricka sådär tyckte jag var ett smart drag! inget bröllop på G här än inte men känner ändå att jag samlar på mig mycket idéer från dig, så himla kul att läsa såna här inlägg.

  1. hannarunesdotter

   Muggen är från Rusta, sen är det en vinylplast för skyltfönster som vi klistrat på. Ganska enkelt att göra själv, men jag beställde faktiskt alla bokstäverna av en tjej för att spara tid. 🙂

stats