Hanna Loffart

Den där amningen

Jag tänkte bara titta in med en snabb uppdatering här inne. Ambitionen är att uppdatera varje dag, då jag själv tycker det är så roligt att kunna gå tillbaka och läsa.

Men de senaste dagarna hade det inte varit någon munter läsning, så därför har jag låtit bli. Vi vet fortfarande inte riktgt hur Thilox gulsot ter sig. Sedan senaste solningen så hade bilirubinet gått upp igen till 224 (har jag för mig) och vikten oförändrad. Vi fick order om att ge fulla mål med ersättning då han uppenbarligen inte får i sig det han behöver av bara amningen.

Det har i sin tur lett till att han bara vill ha flaskan och att mjölken redan börjat sina. Så nu har jag suttit hemma och gråtit i tre dagar pga att jag kanske inte kan amma honom pga den där jäkla gulsoten. Jag ammar honom varje gång jag ger ersättning också, men han blir arg och otålig. Dels pga det dåliga flödet och pga att det finns så lite mat. Så de senaste tre dagarna har jag pumpat varannan timme också. Det kommer 10-20 ml per gång, och han ska ha i sig 100 ml/måltid. Man förstår ju att han inte blev mätt stackaren.

Igår fick vi svar på senaste blodprovet och bilirubinet har gått ner till 200, vilket är jättebra! De hade tagit något mer blodprov också som vi fick svar på idag, det sa mig dock inte så mycket men det hade med bilirubinet att göra också. Det låg på 18 (de hade önskat 10) så vi ska få en remiss till barnmottagningen för uppföljning om någon vecka. Så allt kring gulsoten känns lugnare, även om vi inte kan släppa det helt ännu.

Så ja, dagarna består av att mata, amma och pumpa och bara räkna dagarna tills det har ordnat upp sig. Jag trodde inte att jag skulle känna sån stress och press över det här, men jag vill verkligen kunna amma honom och är så ledsen över att det blivit så tokig start.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophia

    Har någon av de andra haft gulsot? Hur har amningen fungerat i så fall? Lite intressant att veta skillnaden bara 🙂 Han verkar vara en superhärlig liten kille iaf, stort grattis!?

    1. Hanna Loffart

      Nej, ingen av de andra har haft gulsot och amning har alltid fungerat jättebra. Tack så mycket. 🙂

stats