Hanna Loffart

Den där jäkla städningen

Det här med städningen hemma hos oss alltså.
Jag håller på riktigt på att bli tokig!
Efter bröllopet är det jag som beställer städhjälp, och lämnar fakturan till Emil.

För någon månad sedan så skrev jag ju att jag försöker få med barnen på städningen. En go släkting till oss läste om det och skickade hem det här häftet till oss. Det är verkligen jättebra! Jag har kopierat upp några ex till pojkarna, så kan se själva läsa vad som ska göras i deras rum och bocka av. På så sätt blir det lättare för dom att veta vad som ska göras. Tack snälla Marie. ♥

img_9664.jpg img_9665.jpg img_9666.jpg

Men att få hjälp av den store herren i huset verkar smått omöjligt.
Jag har väl skämt bort honom kan jag tro.
Jag funderar (ja helt seriöst) på att göra ett McDonalds schema där man får skriva dag och signatur när man städat något. Så kanske han ser allt jag gör. Och det han inte gör… Jag sliter mitt hår alltså.

Idag har jag och barnen bestämt att vi ska städa. De märker nog själva att det är saker ÖVERALLT. Bara att sätta igång!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Vi gjorde en lista på allt som ska städad varje vecka. Sen delade vi upp det på två veckor så att man ansvarar för hälften var varje vecka. Vecksn efter bytte vi ansvarsområden. I listan fanns tidsangivelser när sakerna skulle vara klara. Tex skulle det innan fredag vara damsuget inför helgen. Vi bestämde att man fick byta uppgift med varandra men att den som blev tillfrågad fick välja vad som skulle bli motprestationen. Var fjärde vecka hade vi storstäd som vi avsatte tid för och gjorde tillsammans.

    Efter några veckor blev det tydligt vad olika vi prioriterar och städar. Fördelen var att vi blev medvetna om vad den andra gör och även om vi nu gått ifrån schemat så flyter det mycket bättre med städningen idag. Idag gör vi mer det vi är bra på och försöker hjälpas åt med resten. Så snart vi är tillbaka i jobb båda två ska vi också börja köpa städ igen. Det är verkligen något jag rekomenderar. Det sparar massor av tid och är otroligt lyxigt att komma hem till. Värt varje krona! 🙂

stats