Hanna Loffart

Det där med att lära sig cykla

När lärde sig era barn att cykla?

Thexas var precis fyllda 5 vet jag. För det var på våren efter att han fyllt år i februari. (Han hade inte testat innan, men med tanke på att han bara satte sig på en cykel och drog iväg så hade han nog kunnat cykla tidigare också) Thristan var ju livrädd för den där cykeln och efter mycket om och men fick vi honom att cykla någon gång på sommaren mellan åk 3-4. Sen rörde han inte cykeln förrän vi fick brev hem från skolan om att de skulle på cykel utflykt på våren i åk 4. Då var han helt enkelt tvungen att lära sig över en helg och sedan dess har han cyklat till och från skolan själv.

Thiara har aldrig provat att cykla, hon har inte vågat. Men nu fick hon en ny cykel av oss när hon fyllde år i december och jag hoppas på att vi kanske kan testa den lite till helgen. Hon har åkt på sin balanscykel i flera år nu och har riktigt bra balans märker vi ju. Så jag tror nog att hon kommer att lära sig fort, bara hon vågar försöka. Emil har bättre tålamod till sånt där än vad jag har, så det får nog bli deras lilla grej att träna på.

I helgen tog vi fram cyklarna igen och hon körde balanscykeln runt med oss på en promenad. Härligt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Våra barn har haft cykel med stödhjul från ca 3 år. De två ldsta lärde sig vid ca 4 år att cykla utan. Yngsta blir fyra nu i vår och vi planerar ta bort stödhjulen i vår/sommar på henne. Så roligt när de kan cykla!

stats