Hanna Loffart

Det där med att renovera badrum

Vi gjorde ju om vårat badrum år 2014, efter en vattenskada. Då det blev ett försäkringsärende av det så gick allt väldigt fort. Vi skulle göra snabba val om vilka produkter vi ville ha.

Vi valde att ha klinkers och kakel istället för den tidigare våtrumsmattan. Kaklet och klinkersen köpte vi in själva, samt golvvärme och montering av golvvärme. Vi hade tidigare ett badkar, men valde nu att istället sätta upp en dusch. Bra val så här i efterhand, det är så skönt med golvvärme där inne och med ytan som vi annars förlorat med ett badkar.

Jag har tidigare skrivit om hur missnöjda vi var med det företaget som försäkringsbolaget anlitat som hantverkare hemma hos oss. De var slarviga och gjorde många fel. Fel som jag stör mig på varenda dag! Vi fick ingen som helst respons eller ersättning för de fel som uppstått heller. Det var inte förrän jag bad försäkringsbolaget om underlaget för hantverkarnas jobb som vi kunde ”få lite rätt över dom”. De hade nämligen skrivit upp (och tagit betalt via försäkringsbolaget) för våtrumsmatta på golv och väggar, för en badkarsblandare samt för golvvärme + jobb att installera golvvärmen. Vi hade ju såklart både bilder och underlag på hur det egentligen stod till och skickade detta till försäkringsbolaget. Där syntes det ju tydligt på bilderna att det varken fanns våtrumsmattor eller badkarsblandare (en duschblandare hade vi köpt själva och hade kvitto på) Vi skulle dessutom betala hantverkarens tid hos oss, när han inte varit där. Jag hade väldigt bra koll på tiden då jag var föräldraledig och hemma med Thiara under den tiden. Han hade skrivit upp heldagar då han tex bara var en timme på förmiddagen och sen var han hos tandläkaren för operation under flera timmar.

Så här i efterhand så kanske vi borde ha tagit hjälp i denna hantverkstvist, men vi och med att vi kunde lösa det genom försäkringsbolaget så släppte vi det. För tvister inom hantverk så kan jag tipsa om bosten.se som denna text också är skriven med. Trots att vi säkert hade haft rätt till rätt bra ersättning för allt fel de gjort.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats