Hanna Loffart

Det där med ekonomi

Snart vankas jul hörrni! Jag såg på väderleksrapporten att det ska bli snö redan till helgen och igår satte Emil i sig sin första julmust. Så nog närmar det sig alltid!

Har ni börjat med julklappar ännu? Jag brukar se till att börja ganska tidigt. Dels för att inte behöva stressa sista veckan innan jul, då vill man ju mysa och njuta av julstämningen istället tycker jag. Och dels för att ekonomin inte ska bli så ansträngd runt jul, jag har ofta bestämt mig redan innan vad jag ska köpa för julklappar så jag kan leta runt på nätet efter de bästa priserna. Så är man bara ute i god tid så kan man handla klokt.

Jag har alltid varit ekonomisk av mig, jag handlar en hel del men jag sparar desto mer. Man vet aldrig när de där oväntade utgifterna kommer. Nu senast gick ju bilen sönder och att laga den kommer att kosta mig många tusenlappar, då är jag glad att jag faktiskt har sparat undan pengar och inte behöver känna att det blir svårt att gå runt den månaden. Men jag har inte alltid haft det så lätt, även jag har fått vända på varenda krona och ätit nudlar till både lunch och middag. När jag och Emil träffades så gick jag på föräldrapenning (lägsta nivån) och Emils jobb försattes i konkurs så han blev arbetslös. Det var ju kanske tur att vi var nykära och att det kändes så enkelt då, idag hade det varit tuffare. Men så har man ju också utgifter utefter sina inkomster också.

Det känns, trots en ordnad ekonomi, skönt att det finns lån att ta om man skulle behöva. Är det något akut som händer så kanske man helt enkelt behöver ta ett snabbt lån för att lösa det mest akuta, för att sedan se över hur man ska lösa det på smartast sätt. Hos Flexlimit, som detta inlägg är skrivet med, kan man skaffa en kontokredit som gör att man kan gå minus på sitt bankkonto under en period. Minuset blir bara som ett vanligt lån och man behöver därför inte att låna eller använda mer pengar än vad som är nödvändigt för att klara den tuffa perioden.Det som är bra där är att man kan välja att betala tillbaka hela summen på en gång, ibland binder man ju upp sig på ett visst antal månader och det kan både bli dyrt och orsaka större ekonomisk skada. Så att kunna betala av det på en gång tycker jag är toppen då räntorna ofta är väldigt höga.

Själv har jag aldrig behövt ta ett lån, förutom huslån, vilket känns skönt. MEN – det är bra att lösningen finns om du tex inte får tid på din egna bank för rådgivning eller behöver lösa något akut. MEN igen – var klok och varsam. Och läs på först för att undvika överraskningar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Larry Fox

  24hour Låntjänst ger en enkel och effektiv låntjänst för människor över hela världen som letar efter lån. Du kan låna över en term från 1 till 25 år och låna något belopp från £ 2,000 till £ 50,000,000,00 för något ändamål. Med en låg ränta på 3% på alla delar av världen. Ansökan är tillgänglig för sökande som är 18 år och äldre. För mer information, vänligen kontakta via email: larryfox2017@outlook.com

 2. madde

  förlåt men du ger alltså dina läsare råd om att ta en kontokredit med en effektiv årsränta på närmare 60%?! mitt råd, gå till din bank! du kan söka ett lån på din internetbank och ha pengarna inom några minuter, med en BETYDLIGT lägre ränta. här hade du fruktansvärt dåligt omdöme kan jag känna…

  1. Hanna Loffart

   Hade du läst hela texten så kan du se att jag inte ger råd till att göra det, utan jag informerar om att möjligheten finns.

stats