Hanna Loffart

Egna julstjärnor av papperspåsar

Här hemma har vi börjat julpyssla lite smått. Eller helt ärligt, vi pysslar med nåt varje dag nu, jag och Thiara.

Det är mysigt ändå, jag hämtar henne i skolan och så pysslar vi och äter mellis. Jag har samlat på mig så mycket material och ideér genom åren, så det råder ingen brist på något av det i dessa Corona-tider.

Den här veckan har vi börjat med pepparkakshusen, inte riktigt klara än. Julgranen har vi tagit in med inte klätt klart än. Vi har pärlat pärlplattor, Thiara har pysslat och postat till släktingar, och vi har vikt stjärnor.

Att vika stjärnor av papperspåsar är både enkelt och går fort, perfekt. Vi gjorde såna här förra året också. Men limmet i år (smärtlindring från Biltema) är rena skräpet så det håller inte ihop. Väntar bara på att stora stjärnan ska rasa ner vilken dag som helst nu. Måste beställa nytt lim till limpistolen.

Påsarna kommer från ÖoB (24 pack som man kan han till julkalender) och de stora påsarna är såna påsar man plockar grönsaker och frukt i på matbutiken.

Även grankuddarna har jag sytt i år. Tyget beställde jag för 4-5 år sen, men har inte kunnat sy dom innan. Fick en symaskin för snart 5 år sen men det är först nu som jag testat den. Superkul ju! Och fint med egna kuddar. Gjorde tre stycken.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats