Hanna Loffart

En SKITröd lapp

Idag hände det märkligaste, eller ska jag kanske säga fånigaste?
I pojkarnas skola har man infört “röda lappar” igen (man hade det för några år sedan också)
Det betyder att om barnet säger ett könsord eller svordom så åker en röd lapp med hem till förälder som måste skriva under.
Jättebra, om det nu är ett så stort problem.

Men – Thexas fick hem en lapp för att han sagt ordet “skit.”

I min värld är inte skit en svordom. Jag svär mycket annars, men barnen gör det inte. Inte så jag hör det i alla fall. Men de säger skit och jag har inga problem med det. Tex det här var skitkul, det var skitgott, skit också (om man slås sig tex.) Men att få hem en röd lapp för att man säger skit, är inte det att överreagera litegrann? Förstå vad lärarna kommer att få jobba med dessa lappar som ska fram och tillbaka. Jag tror garanterat att de har bättre för sig!

Och förstå mig rätt, den dagen en lapp kommer hem för att barnen kallat en tjej för könsord, eller skrikit svordomar efter en kompis så kommer jag bli flyförbannad!

Och som en bekant sa: De enda svenska svordomarna som finna är: fan, helvete, satan och jävlar. Skit räknas inte som svordom utan som ett kraftuttryck.

Nu återstår det att se hur många röda lappar som kommer komma hem i barnens väskor, jag gissar på SKITmånga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats