Jag fick ett sånt himla sug på att baka i helgen, så en kväll låg jag i sängen och letade fram massa nya roliga recept som jag ska testa någon dag tänkte jag.
Det är ju synd att alla energi är som bortblåst när man kommer hem om dagarna bara. Men någon helg kanske?
Vi har en hel frys i garaget som står helt tom nu efter en liten incident i höstas (tror jag det var) då vi glömt att stänga frysen helt och alla hade tinat och vi hade en blandning av köttsaft och blåbär på garagegolvet. Ni kan ju tänka er stanken? Vi fick kasta allt som var i frysen och allt som finns där i nu är en påse rabarber. Så i sommar/höst ska jag fylla frysen med blåbär, rabarber, öster från trädgården och så en massa bakverk. Nåja, det är tanken i alla fall! Så gott och enkelt att bara kunna plocka fram istället för att köpa färdigt.
De här goda snickerskakorna gjorde jag när jag fyllde år i januari.
De måste ju vara toppen att frysa in och kunna ta en liten mumsbit av?
Snickerskakor.
8 dl flingor
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram)
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap
Garnering : 250 gram mjölkchoklad
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen, det ska inte koka. Blanda flingor, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med flingblandningen. Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut över kakan.
Låt stå i kylskåp tills det är dags att servera.
Älskar att man inte behöver använda ugnen, så smidig släng-ihop-kaka.