Hanna Loffart

Första inskolningsdagen, födelsedag och sur unge

Första inskolningsdagen för Thuni är avklarad.

Vi var där en timme bara, hon kände igen sig när vi kom dit. Hon har ju ändå varit med under hela hösten och hämtat/lämnat Thilox. Så hon knatade direkt iväg till hans avdelning och bankade på dörren där. Men de ska ju gå på olika avdelningar, inte helt lätt för henne att veta ju. Personalen tog emot henne så fint och jag fick direkt en bra känsla i magen. Thuni traskade runt och hade så mycket att upptäcka, så en timme gick fort.

När vi kom hem igen, så lämnade jag av henne till min mamma som var barnvakt hemma hos oss. Sen tog jag med mig Thexas till tandläkaren. han har haft natt-tandställning sen mars, men inte använt den. Eller, han säger att han har den ”nån timme då och då” men saken är den att han behöver ha den 8-10 timmar om dygnet för att det ska hjälpa. Det har han inte haft, så tandläkaren han träffade idag var rätt tuff mot honom och tog tillbaka tandställningen och sa ”det här skulle ju varit färdigt nu i december, men jag ser ju att tandställningen nästan är oanvänd, så nu får vi dra ut tänder istället på dig.” Thexas vägrar såklart, men vad har han för val? Han måste ju någon gång förstå att hans handlingar får konsekvenser? Så det var ett mindre kul möte och sen var hela dagen kaos.

Till råga på allt så hade jag bokat in ett utvecklingssamtal för Thexas under eftermiddagen också (min mamma kom tillbaka som barnvakt) Han var skitsur under mötet, dryg och ville inte alls prata.

På kvällen nu fick jag presenter av Emil och barnen (japp, jag fyller år också) men Thexas fortsatte sitt sura humör och ville inte ens va med när jag fick paket. Så jäkla besviken. Så dagen har varit rätt kaosig. Min energi och humör är på botten och jag känner mig bara så himla deppig.

Nåja, imorgon börjar skolorna igen för de tre stora barnen. Thilox ska till förskolan igen, han har ju varit ledig i nästan en månad nu. Blir skönt med lite rutiner igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats