Igår var det min tur att bjuda hem pysseltjejerna, och jag är ju som bekant ingen fena i köket direkt. Men jag slängde ihop Toves goda frozen cheesecake i förrgår som vi smaskade i oss. Hur enkel som helst att göra, tog inte ens 10 minuter! Och god som fy-sjutton! Lite väl söt för min smak, drar nog ner på sockret nästa gång. Men annars – mums!
Ingredienser:
* 8 stycken digestivekex (jag tog typ 12 stycken tror jag)
* 120 g philadelphiaost (kanske vart det lite mer, jag höftade)
* 2 dl socker (dra NER på sockret nästa gång)
* 1,5 tsk vaniljsocker (jag använder aldrig vaniljsocker, utan tar alltid vaniljpulver som är ett ”nyttigare” och godare alternativ”
* 3 st äggulor
* 3 dl vispgrädde
Till det hade vi färska jordgubbar.
Hur gör man?
1. Vispa och socker tills det är klumpfritt.
2. Tillsätt äggulorna, en i taget.
3. Vispa grädden tjock.
4. Blanda i ostsmeten.
5. Smula 5 kex i en form med löstagbar kant och fördela jämt på botten. (jag to
6. Häll i smeten och smula resten av kexen ( st) ovanpå smeten.
7. Ställ i frysen i minst 4 timmar. (min fick stå över natten)
Jag rekommenderar den verkligen! SÅ galet lätt att göra och mumsigt god!
Och eftersom det inte är någon smak på cheesecaken, mer än vanilj från vaniljpulvret så kan man ju dekorera eller äta vad man vill till den.
hej 🙂 har den i frysen nu! la dock alla smulorna i botten, tog 1,5 dl socker eftersom du betonat dra NER på sockret 🙂 Det blev väl 150 gram philadelphiaost eftersom jag tog halva paketet av en 300grams förpackning 🙂 smeten känns mild och go så cheesecaken blir nog riktigt bra! Tack för tipset 🙂 Blir självklart färska svenska jordgubbar till 😉
Vad kul att du testar den, jättegod som sagt! 🙂 bra att du tog lite mindre socker, hoppas det smakar!! 🙂 Kram!
Visst är den underbar? Alla som har gjort den älskar den 🙂 min solklara favorit!