När jag fyllde år tidigare i januari så bakade jag dessa lakritssnitt.
De är ljuvligt goda med sin ganska söta lakritssmak, så även de som ”egentligen” inte tycker om lakrits åt och tyckte de var goda. Jag själv älskar ju lakrits och nästa gång ska jag nog göra de med Kick havssalt, det låter ju mumsigt värre tycker jag!
Receptet har ni här nedan:
Kick-snitt
Ingredienser:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 gram kick
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Nu kan du baka in den hackade kick-kolan . Dela i tre och rulla ut till länger.
Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Receptet kommer från Jennys matblogg som jag hämtar så mycket inspiration och recept ifrån, rekommenderas!