Hanna Loffart

Graviditet T5 – vecka 23

Idag går vi in i vecka 23.

Det står i vår gravid-app att bebisen är 27 cm nu, fattar inte hur? Vissa nätter kan jag nästan sova på mage fortfarande. Och ofta känns det så obehagligt att ha byxor på sig, jag tror att bebisen ligger rätt långt ner nämligen. För att inte tala om ligamentsmärtorna som kommer då och då. Så ja, det är nog så att den växer i en festlig takt nu.

Idag går jag på graviditetspenning, vilket känns helt fantastiskt bra! Tanken var att jag skulle jobba under vår/sommar och Emil skulle vara föräldraledig med Thilox. Men i och med att han är sjukskriven för cancerbehandlingen så går ju inte det. Så nu blev jag förbjuden att komma tillbaka till jobbet i och med Corona och blev därmed beviljad föräldrapenning from idag tills dess att bebis föds. Eller 11 dagar innan var det tydligen.

Annars mår jag bra, fortfarande inga krämpor. Jag kan få foglossning då och då, men det är nog mer ”normalt ont foglossning” än vad jag brukar han så det känns inte som något större problem. Värst är att köra kundvagn på Ica, inga bra rörelser för höften antar jag. Men annars känner jag inte av det. Försöker intala mig varje dag om att det är bra och att jag ska njuta av att må bra, men det är svårt.

Jag har tagit av mig mina ringar nu. Jag läste att jag runt denna vecka med Thilox svullnade en massa och fick köpa stödstrumpor och ta av mig ringarna då. Än har jag inte gjort det, men vill inte riskera att mina fina ringar ska fastna när det blir sommarvärme. Men det känns lite tomt och naket.

Jag gör ju inte naglarna längre heller, kändes som en onödig lyx när Emil gick hem på sjukskrivning och jag på föräldrapenning. Men nog saknar jag det. Har försökt göra mig lite fin med nagellack i alla fall, dags att måla om ser jag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats