Hanna Loffart

Graviditet T5 – vecka 28

Jag var tvungen att dubbelkolla i appen när jag skrev rubriken – 28! Hur fasen gick det till?

I appen jag har står det att bebisen är 34 cm lång nu och att den har stora chansen att klara sig om den skulle födas nu. Absolut en milstolpe! Men den största oron jag har nu är just att den skulle födas så här mycket för tidigt och att jag skulle behöva ligga på sjukhus länge med den. Bra Emil får göra klart sin behandling, sen får den komma när den vill!

Jag inser också att jag måste ansöka om föräldraledigt på jobbet. Just nu har jag ju graviditetspenning och är därmed ”ledig”, men en ansökan om föräldraledighet måste ju göras!

Jag är så snurrig under denna graviditet alltså, jag har inte koll på någonting. Jag har inte förrän idag, för att jag nyss kom på det, tecknat en gravidförsäkring! Mitt minne är som en guldfisk och jag glömmer ALLT. Alla skrattar åt mig, men det är fruktansvärt jobbigt. Jag tar fel på dagar, tider. Åker till fel ställen osv.

Något jag hade koll på, trodde jag, var inköp av syskonvagn. En bekant till mig skulle sälja sin och vi bestämde för flera månader sedan att vi skulle köpa den. Till ett pangpris dessutom! Så jag hämtade vagnen i lördags kväll, men i söndags när jag och Emil kollade noga så inser vi att det blev helt fel för oss.

Jag visste i vilket skick vagnen var i, och jag hade tänkt köpa nya liggdelstyger och suffletter för de blir snabbt solblekta på dessa svarta vagnar. Så ungefär 4000:- skulle jag behöva lägga till utöver de 2000:- som jag köpte vagnen för. Ändå bra ju!

Men, när vi synade vagnen så inser vi att däcken nästan är punktering på, då de är väldigt slitna. Speciellt ett däck. Och när Emil undersöker varför så märker han att något i själva chassit är snett/av, som håller i hjulet och det rullar snett. Något sånt. Så nu skulle vi behöva byta ut hjulen och chassit med. Och då skulle vi hamna på nästan 12.000:- extra istället för 4000:-

När jag grinat färdigt igår, för fasen så besviken jag blev (absolut inte på min bekanta!) utan för att jag inte räknat med att behöva tänka på det här. Och absolut inte räknat med dom här pengarna!

Så när jag grinat färdigt, samt hittat köpare som vill köpa vagnen i det skick den är i, så bestämde vi att vi får köpa en helt ny vagn istället. Så istället för 14.000:- för en begagnad så får vi lägga 17.000:- för en ny. Sjuka pengar som jag inte räknat med, men det får väl lösa sig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Kunde du inte hört av dig till din bekant och förklarat? Hade man varit säljare och missat allt det där hade man ju verkligen köpt tillbaka vagnen och sålt den sen med befintliga fel, som ni fick göra :/

  1. Hanna Loffart

   Jo, det hade jag ju säkert kunnat. Å andra sidan så har man ju en undersökningsplikt när man köper något begagnat, och jag tittade inte alls på den när jag köpte den.
   Men nu blev den såld och köparen nu var medveten om varför jag sålde den vidare. 🙂

stats