Hanna Loffart

Graviditet T5 – vecka 30

Vecka 30 – nu går det undan!

Igår var jag och gjorde glukosbelastning igen. Det gick betydligt bättre än förra gången (då jag svimmade och mådde så illa) Nu tog de bara ett rör blod innan och ett efter, lätt som en plätt ju!

Jag tog dessutom med mig en bok att läsa, så timmarna gick fort.

Min barnmorska ringde mig redan samma eftermiddag med provsvaren och allt såg jättebra ut. Ingen graviditetsdiabetes dvs. Inte för att jag varit orolig, eller för att något visat på det. Jag får helt enkelt stora barn bara.

Annars då? Foglossningen har smällt till rejält nu! Jag är glad att det kom först nu, med Thilox och Thiara speciellt så var det ju kontant från tidig graviditet. Nätterna är fortfarande värst och jag har nu kommit till det stadiet att jag inte kan gå uppför trappen på nätterna för att gå på toaletten. Utan jag måste dra mig upp, ta tag i en byrå vi har i sovrummet och sen gå ner för trappen till den andra toaletten istället.

Jag försöker tänka mig för och vila, men det är inte det lättaste med en vild 1-åring. Jag har ju dessutom spenderat de senaste två veckorna med att renovera vårt sovrum, rätt tungt och tokiga ställningar. Men nu är det snart klart och sen ska småbarnens rum göras också, men det kanske Emil orkar hjälpa till med på annat sätt nu när han snart slutar med cellgifterna.

Det här med att ta fina gravidbilder på magen kommer nog aldrig hända. Den här tog Emil på mig i alla fall, i full färd med att spackla/slipa/måla tak. Haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats