Hanna Loffart

Graviditet T5 – vecka 37

Vecka 37 och jag känner mig lugn.

Förra veckan hade jag en del ont i magen, kände mig helt plötsligt orolig över förlossningen osv. Men den här veckan är de känslorna som bortblåsta och jag känner ett lugn och en trygghet i att ”det går som det går.”

Vi har en väldigt livlig bebis i magen. Thiara tycker det är så äckligt när bebisen sticker ut en spetsig fot eller rumpa. Hon är som mest livlig under kvällarna, precis som Thilox. Blir nog en till nattsuddare.

Det har även slagit mig att det här kommer vara min sista graviditet, och jag kommer verkligen sakna det. Jag njuter av de här sista veckorna, även om nätternas foglossning är helt vidrig. Jag sover knappt alls, någon timme i stöten bara. De senaste dagarna har jag faktiskt sovit någon timme mitt på dagen också, annars är jag helt paj.

Jag har även gjort en lista på saker jag vill få gjorda innan bebisen kommer. Allt från att åka till återvinningen med skräp, hämta ut babyboxar, köpa lådor till barnens blöjor och planera föräldrapenning. För just nu är jag som sagt så trött om dagarna att jag inte får någonting gjort alls. Så, en sak i taget.

Och på tal om lista så har Thiara hjälpt till att packa BB-väskan nu. Först skrev vi ner vad vi skulle ta fram och sen valde hon omsorgsfullt ut bebisens första kläder, snuttis som Thiara har köpt, filt och nappar. Så himla mysig stund med henne!

Till mig själv har jag packat ett ombyte för hemfärd, amnings-bh och amningskupor. Kan inte minnas att det är nåt mer man behöver? En necessär när det är dags också. Emil lär väl ta nåt i farten bara om jag känner honom rätt. Jag har aldrig behövt stanna mer än ett dygn, så jag hoppas jag inte behöver stanna längre nu heller.

Har jag glömt något?

Bodyn och mössan har Thristan varit med på Kappahl och valt ut, smidigt med omlottbody första tiden.
Och i bebisens garderob hittade vi Thiaras gamla body och strumpor, så det packade vi självklart ner också.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats