Hanna Loffart

Halsfluss och magsjuka

Här inne har inte inläggen duggat tätt, förutom veckans tidsinställda inlägg (tjohoo för den funktionen förresten!)

Jag var ju sjuk förra veckan, hes under helgen. Och i söndags fick jag ont i halsen. I tisdags kom febern och jag gick hem från jobbet strax innan 15. På kvällen hade jag 40.0 graders feber och galet ont i halsen. Vaknade i onsdags med lika ont och samma temp. En hel dag på soffan, mest sovandes förutom när jag skulle fylla på med febernedsättande.

Torsdags, så ont i halsen och svullen att jag inte ens kunde svälja min egna saliv. Inte ätit sen tisdags och samma höga temp. Panik! Tog mig till Lättakuten där man konstaterade bakteriell halsfluss. Kändes skönt att det var en bakteriell då man får penicillin mot det, men inte mot en virusvariant. Virus hade jag ju också i form av förkylningen, men halsprovet visade på bakteriell halsfluss. Penicillin i 10 dagar.

Fredag. Jag kunde prata lite smått och åt för första gången sen i tisdags. Penicillinet gjorde verkligen underverk! Febern gick ner och jag sov för första gången inte bort hela dagen även om jag va allt annat än pigg.

Emil kom hem från jobbet igår med feber. Och vid 21 kräktes Thiara. Och en gång till inatt.

Jag känner mig betydligt bättre idag och har ätit både frukost och lunch. Febern är nere och halsen gör knapp ont. Thiara mår bättre och Emil vilar just nu efter att ha varit uppe med Thiara inatt.

Veckan har som sagt varit allt annat än bra. Jag har aldrig haft halsfluss förut och skulle gärna byta ut det mot både barnafödande och magsjuka. Fy fasen för detta! Jag har aldrig någonsin varit så sjuk! Och då var jag ändå mitt sjukaste 2006 när jag hade influensan. 2019 var värre med halsfluss. Hujedamej!

Bästis Linda kom förbi med tulpaner och choklad häromdagen.

Nu hoppas jag så innerligt att vi inte smittar varandra med detta och att vi kan få hålla oss friska framöver. 2019 har ju verkligen inte varit vårat år sjukdomsmässigt hittills. ”Vi som aldrig är sjuka…”

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats