Hanna Loffart

Helgen bla

Då var det dags, första hela veckan hemma som föräldraledig. Emil jobbade ju i och för sig i fredags också, men det är nu det drar igång på riktigt. Svårt att greppa på ett vis. Tänk vilken förmån ändå vi har i Sverige med den föräldraförsäkringen vi har, att vi kan vara hemma med våra små så pass länge ändå. Jag har ansökt om ledigt på heltid tom 1 maj nästa år, men kommer med stor sannolikhet vara hemma hela nästa sommar också. Och förutom det så har jag ju mitt nämndemannauppdrag i Tingsrätten att bryta av med lite också. Jag ser fram emot året som kommer helt enkelt.

Så här i början är det ju alltid lite speciellt, att försöka få in rutiner och lära känna vår lilla Thilox. Nu i början ska barnen hämtas och lämnas i skolan, men det är bara några veckor innan de går på ett lång sommarlov. Thexas cyklade till skolan för första gången själv imorse, blir spännande att höra sen hur det har gått. Och framför allt, om han har med sig alla saker (cykel, cykellås + nyckel, väska, jacka osv) hem sen. Känner jag Thexas rätt så är det minst två saker som han glömt…

Helgen har varit rätt kaosig, så det känns faktiskt helt okej med måndag. Barnen har varit på så himla dåliga humör, alla fyra faktiskt. I fredags efter skolan fick vi besök av Linda, Henke och Fia plus alla barnen. När Emil och Andreas slutade jobba, så anslöt dom med och vi åt tacos tillsammans hos oss allihopa. I lördags kom min mamma, Per, Ebba och Moa förbi på kvällen och stannade en stund och igår var vi på kalas hos syskonen Lindhé, så nog har vi varit sysselsatta ändå i helgen, trots tjuriga ungar. Men nu tror jag att vi alla kan må gott av att komma in i lite nya rutiner.

Thiara har hjälpt mig att rensa ur alla vinterkläder och tagit fram vår/sommar ytterkläder och skor. Thiara kunde inte ha något alls sen förra året, inte Thristan heller.

Lilla korvens favoritposition, att ligga på mig och sova. Inte mig emot.

Thristan och Thexas cyklade iväg själva i lördags och köpte lördagsgodis. Så duktiga! Att rodda med pengar som ska räcka, passa sig för trafik osv. Thristan köpte till sig och Thiara för rätt lite pengar, de brukar inte ”behöva” äta så mycket. Thexas däremot, han köpte massa godis och två burar läsk. Haha, han är en sån gottegris!

Kalas hos Lindhés som sagt. fick inget kort på mina egna barn dock.

Och så här sugen var Thilox på att gå upp imorse när klockan ringde. Inte så konstigt är han bökat hela natten i princip. Han vägrar amma på nätterna och blir arg när jag försöker truga med honom, just nu kör vi en kombination av amning och ersättning. Känner att det får duga gott och väl än så länge.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats