Hanna Loffart

Julafton

Vi hade en så mysig julafton igår.

Efter frukost kom tomten (min pappa) på besök och barnen var så pepp på det! Till och med Thiara! Tills tomten ropade upp hennes namn, då började hon gråta och ville sitta i mitt knä. Men det tredje och sista paketet från tomten vågade hon hämta själv sen. Men någon bild med tomten ville hon minsann inte vara med på. Skruttis.

Sen fortsatte dagen med fika hos Emils farmor i vanlig ordning. Hela släkten tränger ihop sig i hennes lägenhet. Trångt, men det blir rätt mysigt ändå på nåt sätt. Barnen var på så bra humör och lekte och fikade själva, så vi hann både fika och prata med släktingar. Jag tror vi var 28 stycken i år.

Sen åkte vi hem och började med maten. I år fick vi sällskap av Emils föräldrar, morfar samt bror med sambo.

En mysig dag utan någon som helst stress. Inte sådär extremt mycket mat utan bara det vi verkligen ville ha. Det är ju så lätt att göra för mycket när det kommer till just julmat.

Jag gillar ju inte den klassiska julmaten vidare mycket, jag tycker det blir för tungt liksom. Men lax, sill, grönkål och omelett gillar jag. Och så gjorde jag den här salladen ovan med brysselkål, dadlar, valnötter och mögelost. Så god!

Sen vankades Kalle Anka som sig bör. Vi trängde ihop oss i soffan och alla tittade som om man aldrig gjort det förut. För det är ju något speciellt med det alltså. Thiara kom inte ihåg det sen förra året sa hon, så hon var helt inne i tvn och skrattade högt. Och frågade “men vem kör bilen” innan Janne Långben ens hunnit säga det. Haha. Så kul att hon gillade det. Pojkarna är väl inte vidare imponerade kanske. Men de tittade med oss, de vet ju att julklappsutdelningen väntar efteråt…

Barnen blev så nöjda över sina julklappar. Thexas slet upp alla sina i en väldigt hast, men de andra gjorde det med lite mer omtanke.
Jag fick så fina julklappar av Emil och barnen. Strumpor som jag önskat mig och en ny vas. Och en vinkork som jag sagt att jag behövde en till när våran var utlånad. Och så fick jag trosor som det står “Ung och  fräsch” på. Jag har ju alltid lurat i barnen att om någon frågar hur gammal deras mamma är, så ska de svara “ung och fräsch”. Haha, så kul!

Till fika/middag så gjorde jag en saffranspannkaka. Jag har aldrig ätit eller gjort det förut, men det blev faktiskt gott.

Det blev en väldigt mysig julafton och barnen somnade gott efter att ha sett Svensson, Svensson med oss för första gången. Så kul när barnen börjar blir större. Emil och jag såg på Tomten är far till alla barnen som alltid.

GOD JUL från oss.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats