Hanna Loffart

Julafton

Åh, vilken härlig julafton vi haft!

Vi brukar alltid hälsa på Emils farmor på julaftons morgon med hela hans släkt, årets höjdpunkt. Men i år kunde vi inte det pga Corona såklart. Men det gjorde att vi hade en sån lugn och mysig morgon hemma.

Barnen gjorde sig fina och sen kom tomten på besök. Vi hade tänkt att träffa honom utomhus, men han fick komma in och sitta i hallen. Jag hade sagt till barnen att vi kunde ju lägga paketen på mattan och dra dom mellan sig och tomten, men det glömde dom visst bort. Och rätt som det var så satt de i princip i knät på tomten för att ta kort. Nåja…

Thilox tyckte tomten var väldigt intressant. För att inte tala om snören på paketen. Innehållet var mindre viktigt.

Emil tog sen plats i köket i några timmar. Det är jag tacksam för, jag behöver aldrig rodda i köket inför såna här dagar. Han gör det så gärna. I år gav han sig bla på att göra egen rödbetssallad, gubbröra, Janssons frestelse, stuvad grönkål och karamelliserad brysselkål. Ja, men ni hör ju! Hur gott som helst!

Lagom när det började kurra i våra magar så dök Emils bror och sambo upp och lämnade av julklappar till barnen, och strax fler det kom Emils föräldrar för att fira jul med oss.

Det smakade så bra med mat! Jag brukar inte vara så förtjust i julbord, men Emil och hans föräldrar hade verkligen lyckats med massa smarrigheter!

Ingen stress alls denna dag. Vi kunde äta i lugn och ro, dukade av och diskade av allt innan Kalle anka. Thilox passade på att ta en tupplur under Kalle. Tur det då det vankades paketöppning efteråt!

Alla barnen, och vi vuxna också, hade varit snälla i år och fick fina julklappar. Barnen var så nöjda och lekte med grejer hela kvällen sen.

Vi fick verkligen en mysig julafton och barnen sa att det bästa med den här julen var att Thilox var med, så fint sagt tycker jag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats