Hanna Loffart

Libanesisk mat

När min kusin gifte sig i somras så bjöd de på en suveränt god buffé till middagen. Min kusin hade länge pratat så gott om en libanesisk röra som heter Baba Ganoush och är en aubergineröra. Den röran fanns med på buffén och jag såg fram emot att smaka den, då jag aldrig ätit libanesisk mat förut. Och den var så äcklig! Haha. Det var en sån besvikelse, då jag förväntat mig annat. Men tydligen så tyckte bruden detsamma, så det var kocken som misslyckats med den tyvärr.

När samma kusin fyllde jämt så bjöd vi tjejkompisar med henne på en libanesisk restaurang. Dels för att hon tycker om den maten och dels för att vi andra skulle få smaka på Baba Ganoush en gång till för att se om vi tyckte annorlunda om den nu. Vi valde att ta in en avsmakningsmeny och jag var väl aningen skeptisk innan kan jag erkänna. Men herrejösses, så god mat! Inte bara Baba Ganoushen smakade bra, utan allt! Det var en riktig smakupplevelse, men kryddstark mat men ändå inte starkt. Jag är så glad att jag vågade att prova maten (jag som är rätt feg när det kommer till att testa nya saker annars)

Tyvärr så har vi inte någon libanesisk restaurang här i staden som jag bor i, men vi har en tripp till Stockholm inplanerat framöver och då ska vi absolut besöka en libanesisk restaurang. Tillsammans med Café Corniche så skriver jag det här inlägget, och de ska visst ha Stockholms bästa libanesiska mat. Behöver jag säga att jag längtar dit?

Bild från vårt besök på libanesisk restaurang, vi rullade bokstavligen därifrån! Så mycket och god mat!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats