Hanna Loffart

Linas matkasse – Bbq-marinerad kyckling med rostade grönsaker.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda en marinad av 2 msk balsamvinäger, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela marinaden på ca 1 kg kycklingben. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen ca 25-30 minuter.

3. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och ca 200 g persiljerötter. Skär rotfrukterna i tunna kryftor. Skär bort de grova stjälkarna och det nedersta rotfästet på 1 fänkål och skär i klyftor.

4. Bred ut grönsakerna i en långpanna. Droppa över lite olja och krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt grönsakerna steka i ca 20 minuter.

5. Auberginecreme: Mixa 100 g grillad aubergine med 2 msk olja, 1 dl creme fraiche och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Smaka av med svartpeppar.

6. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong i vattnet istället för salt. 

7. Servera kycklingen och ugnsrostade grönsaker med nykoka couscous och auberginecreme.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats