2. Blanda en marinad av 2 msk balsamvinäger, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela marinaden på ca 1 kg kycklingben. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen ca 25-30 minuter.
3. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och ca 200 g persiljerötter. Skär rotfrukterna i tunna kryftor. Skär bort de grova stjälkarna och det nedersta rotfästet på 1 fänkål och skär i klyftor.
4. Bred ut grönsakerna i en långpanna. Droppa över lite olja och krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt grönsakerna steka i ca 20 minuter.
5. Auberginecreme: Mixa 100 g grillad aubergine med 2 msk olja, 1 dl creme fraiche och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Smaka av med svartpeppar.
6. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong i vattnet istället för salt.
7. Servera kycklingen och ugnsrostade grönsaker med nykoka couscous och auberginecreme.