Hanna Loffart

Linas matkasse – Kryddiga färsbiffar med potatissallad och indisk raita.

1. Koka 900 g potatis.
2. Raita: Riv 1/2 gurka grovt och krama ur vätskan. Blanda gurkan med 2,5 dl matyoghurt. Hacka blad av 1 kruka mynta och blanda ner i yoghurten. Smaka av med 1 tsk honung, salt och svartpeppar. Finriv skal (endast det gula) av 1 citron, blanda ner hälften i raitan och spara resten till potatissalladen.

3. Blanda ca 500 g nötfärs medsk 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad koriander, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till fyra biffar och stek i lite olja i en stekpanna.

4. Skär 1 äpple och 1/2 gurka i bitar. Strimla 1/2 knippe knipplök tunt.

5. Blanda varm nykokt potatis med 3 msk olja, äpple, gurka och lök. Smaka av med resten av citronskalet och pressa ner saften av halva citronen. Krydda med salt och svartpeppar.

6. Servera biffarna med potatissallad och indisk raita.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats