Hanna Loffart

Linas matkasse – Ratatouille med paprikakryddad quorn och ris.

1. Koka 4 portioner ris.

2. Skär ca 2×2 cm stora bitar: 1 aubergine, 1 zucchini, 1 gul paprika och 3 tomater. Strimla 1/2 knippe knipplök.

3. Ta fram en rymlig gryta med lock. Hetta upp 2 msk olja och stek 600 g quornbitar några minuter, tills de fått fin färg. 

4. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i grytan och krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar. Stek någon minut och lägg sedan över quornbitarna på en tallrik.

5. Stek först lök och paprika i 1 msk olja. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Smaksätt med 3 msk tomatpuré och 1 msk torkad oregano. Häll på 1 dl vatten och koka upp.

6. Tillsätt quornbitarna till grytan och låt dem koka med grönsakerna under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Servera ratatouillen med blad från 1/2 kruka basilika och nykokt ris.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats