Hanna Loffart

Linas matkasse – Spenat- och ricottaravioli med basilikadoftande tomatsås

1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Vänta med att koka pastan till punkt 4.

2. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.

3. Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterliggare ca 10 minuter.

4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisnin på förpackningen.

5. Riv ca 100 g pecorino (ost) och lägg upp i en skål. Lägg upp 150 g sockerärtor och 70 g rucolasallad.

6. Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven pecorino.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats