Hanna Loffart

Linas matkasse – Torsk i folieknyte med potatis och kokta grönsaker.

1. Sätt ugen på 225 grader.

2. Koka 900 g potatis

3. Riv fyra ark aluminiumfolie, ca 30×30 cm. Portionera ut 500 g torskfilé på arken. Fördela totalt 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 4 msk olja jämt över de fyra arken.

4. Strimla 1/2 knippe knipplök tunt. Skiva 2 tomater. Finhacka 1/2 kruka persilja. Fördela lök, tomat och persilja över fisken. Vik ihop fiskpaketen och stek i ugnen i ca 15 minuter.

5. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och dela dem på längden. Koka morötterna och 150 g haricots verts i potatisvattnet de sista tre minuterna. Ringla över lite olja och balsamvinäger över grönsakerna och krydda med lite salt och svartpeppar.

6. Servera fiskpaketen med potatis och kokta grönsaker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats