Hanna Loffart

Med Thristan på klassresa

Idag har jag varit ledig från jobbet och följt med Thristan och hans klass till Stockholm på klassresa.
Att åka buss kl 7 på morgonen med ca 45 femteklassare var en upplevelse.
Jag som vill ha lugn och ro, och framförallt tystnad på morgonen. Haha.
Men resan upp gick ändå bra med buss (vi hade laddat med åksjuketabletter) och vi lekte lekar under tiden.

Vi besökte Medeltidsmuseet där vi fick en guidad tur och sedan en guidad tur i Gamla stan också. Thristan tyckte att det var häftigast att se en kanonkula som satt kvar i en fasad och jag tyckte det var mäktigast att besöka Storkyrkan. Lunchen intog vi i en park utanför museet sen. Hade varit mysigt om det inte hade varit för vädret, 9 grader och regn hela dagen. Behöver jag säga att jag fortfarande fryser? Jag måste säga att de två klasserna som var med skötte sig väldigt bra. Och nog var det lite ”nyttigt” för mig att se hur andra barn och personal är också. Det är så lätt att tro att mitt barn är ”värst” då jag får mycket samtal från skolan. Men jag får ju såklart bara veta det han gör, eller det han är inblandad i. Men efter den här dagen så känner jag mig rätt lugn.

Men vi har haft en suverän dag och jag är glad att jag tog mig ledigt för att följa med. Dels för att Thristan behövde ha med mig, och dels för att jag själv var så avundsjuk på andra barn vars föräldrar var med på resor när jag själv gick i skolan. Så länge jag kan och har möjlighet så vill jag följa med barnen på såna här saker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats