Hanna Loffart

Mintchokladkaka – LCHF

Den här kakan bjöd jag på idag. Avnjuts gärna med en klick grädde då den blir ganska “maffig”. Men väldigt god.


Mintchokladkaka.

250 gram mörk choklad med mintsmak (minst 70%)
150 gram smör

5 ägg
1 tsk vaniljpulver
(inte vaniljSOCKER)

Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Rör hela tiden.
Separera äggulorna från äggvitan i två olika skålar. 
Tillsätt vaniljpulvret i äggulorna och vispa fluffigt.
Vispa (med elvisp) äggvitorna till ett hårt skum.

Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen i äggulorna och rör om. 
Häll sedan över det i skålen med äggvitorna och rör om.

Häll upp i formen och grädda i 20 minuter.

Låt stå svalt ca en timme innan servering.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats