Hanna Loffart

Philips Air luftfuktare

 ”Inlägget är i annonssamarbete med Philips Air”

När jag fick förfrågan att göra ett samarbete med Philips Air och testa deras luftfuktare så blev jag så glad! Jag har ju länge haft problem med bla astma och är känslig för dålig luft och damm. Jag läste på om produkten innan jag fick hem den och bestämde mig för att testa att ha den i sovrummet först. Det är ju trots allt i det rummet vi spenderar mest tid och att ha en ren och bra luft där inne känns viktigt för mig.

Den torra luften under vinterhalvåret påverkar oss mer än man kan tro, vår kropp torkar snabbare ut och vi kan bla få nariga läppar och huden kan bli extra irriterad. Och något som jag inte visste (men har stött på problemet av) är att det är den torra luften som gör att jag får problem med kliande hårbotten och flygigt hår. Jag har alltid fått använda ett svindyrt specialschampoo mot mitt hår under vintern, då det kliat som mest, men i år hoppas jag att jag slipper det i och med luftfuktaren. Det är såklart för tidigt att göra ett utlåtande angående det ännu, men jag återkommer i frågan. Ska bli väldigt spännande att se om den kan hjälpa mig!

Andra fördelar med att ha bra luft:

  • Torr luft ger torra slemhinnor, vilket försvagar vårt immunsystem. Bra luft = mindre förkylningar!
  • En hälsosammare fuktighetsnivå gör luften bekvämare att andas, något som är mycket viktigt för att få en god natts sömn.
  • Bra luft gör det lättare för kroppen att överföra syre från luften till blodet vilket gör dig piggare och du får mer energi.
  • Med en luftfuktare så sprids 99% färre bakterier. Tänk att ha en sån här i varje klassrum eller rum på förskola, vilken hit det skulle vara!
  • Torr luft ökar dammbildningen, betyder en luftfuktare att jag slipper damma framöver alltså? Vi får se!

Själva luftfuktaren är faktiskt över förväntan måste jag säga. Den ger inte ifrån sig något ljud alls, vilket är väldigt behagligt. Den är dessutom mindre och smidigare än jag trodde, den tar inte upp mycket plats i rummet och den är diskret och rätt snygg för att vara en maskin liksom. En nackdel med den är dock att displayen lyser så starkt att den stör mig om nätterna, jag som vill ha det riktigt mörkt. Så nu har jag stängt av den på kvällen när jag gått och lagt mig, men innan dess låtit den stå på under några timmar så luften känns väldigt frisk.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats