Här kommer ett till smarrigt recept som jag tycker ni ska prova på att baka inför julen.
Att göra biskvier är ju lite tidskrävande, det är flera olika moment att göra.
Men pass på nu under helgen vettja! Det är värt det!
Jag brukar göra ett gäng bottnar och ha i frysen, så man behöver ju inte göra alla moment på en och samma gång. Jag tycker även om att göra biskvierna små, som en liten mumsbit på två tuggor. Detta recept gav ca 35 biskvier.
Polkabiskvier
Botten:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
250 gram rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
5-6 droppar pepparmyntsolja
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 dl fint polkakross
Topping : 300 gram mörk choklad + 1/2 dl polkakross
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och vispa med elvisp ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över polkaströssel
Och ställ svalt så att chokladen stelnar.