Hanna Loffart

Rucolapesto – för gott att inte dela med sig av

När pysseltjejerna var här för tapaskväll i helgen så gjorde jag bla en rucolapesto.
Receptet kommer från min vän Carina och är alldeles för gott för att inte dela med sig av.

Den passar utmärkt till grillat i sommar, eller till vad sjutton som helst faktiskt.
Man väljer själv hur hårt man vill mixa den, jag tycker att det är gott att ha lite småbitar av solrosfröna att tugga på.

Ingredienser:

150 gram rucola
2 dl solrosfrön
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
150 gram västerbottensost
En skvätt citronsaft
En nya salt

Sen är det bara att hälla allt i en mixer och köra det tills man tycker att konsistensen är lagom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats