Hanna Loffart

Så här var mitt 2018

Listan för 2018 kommer nedan. När jag läste igenom listan från förra året (läs HÄR) så var den så himla deppig och jag var helt säker på att detta året skulle bli bättre. Vilken tur att man inte vet vad som väntar en. 2018 har varit i särklass det värsta året i mitt liv. Min kollega blev av med jobbet och jag stod som ensam ansvarig, jag var utbränd men fick jobba ändå, barnen har mått väldigt dåligt pga saker som de varit md om, jag berättade om min barndom och tappade kontakten med flera familjemedlemmar, jag gick hos psykolog ett halvår. Och det var bara en del av det här året… Och NU kan jag säga att jag mår bra igen, men det tog nästan ett helt år till innan det faktiskt vände. Och nu får det faktiskt fortsätta så här.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag berättade om mitt mående. Jag var ärlig mot både mig själv och andra. Jag sa ifrån och sållade bland människor i min närhet. Det bästa jag gjort för mig själv någonsin! I och med detta så valde vi att byta efternamn också.

Blev några av dina vänner föräldrar i år?

Inte av mina närmaste vänner.

Var du på något bröllop i år?

Jag var på fyra stycken! Som gäst på ett och “personal” på tre (sjöng och serverade)

Vilka länder besökte du?

Italien med bästa vännerna. Oförglömligt!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag tänkte säga stressat, för det skriver jag alltid. Men vet ni vad? Jag har stressat väldigt lite! Så jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva. Jag är rätt nöjd med hur jag gjort mina val i år, jag har krigat som aldrig förr för mina barn, stått upp för dom och för mig själv.

Bästa köpet?

Gräsmattan!

Bästa minnet från 2018?

Måste vara resan till Italien med vännerna. Eller sommaren och semestern med barnen. Vilken sommar vi hade!

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Jag fick blombud till jobbet från Emil och så fina presenter av familjen. Åt tårta hemma på kvällen.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2018?

Sonja Aldén – Löftet

Vilka konserter var du på?

Jag tror bara att jag sett Markus och Martinus med barnen, haha.

Vem har du umgåtts med mest?

Barnen och Emil.

Har du blivit bättre på något?

Att säga nej och säga ifrån, det är så jädrans skönt!

Vad var extra dåligt med året?

Första halvåret var rent utsagt skit. Jag gick hos psykolog en gång i veckan fram till min semester i somras, sen vände det där nånstans. Mina barn mådde så himla dåligt också och det är det värsta jag någonsin varit med om. Jag kan inte skriva ut här om allt som hänt, men det har varit ett riktigt tufft år för dom med. Men tillsammans har vi blivit så himla starka och kommit varandra närmare. Och det är nog, hur konstigt det än låter, lite pga deras mående som jag själv började må bättre. Jag var helt enkelt tvungen att ändra fokus från mig själv till att hjälpa dom.

Lärde du känna några nya människor?

Jag fick en ny kollega i början av året.

Favoritprogram på TV?

Wahlgrens värld, återigen. Och alla serier som jag och Emil har plöjt oss igenom om kvällarna. Aldrig har vi väl sett på så mycket tv som i år. Jag har inte orkat annat, och det har varit så bra för mig.

Vad spenderade du mest pengar på?

Huset igen. I år har vi tagit oss ann utsidan med att gräva en ny trädgård, lägga gräs osv.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare.

Hur skulle du beskriva din stil i år?

Haha, samma som alltid. Svarta jeans och varm tröja då jag alltid fryser.

Vad fick dig att må bra?

Att umgås med barnen.

Är det något du saknade 2018 som du vill ha år 2019?

Större hus, högre lön, fler timmar på dygnet och en egen kock.

Vad ser du mest framemot med år 2019?

Fortsatt lugn och ro som den senaste månaden varit. Att det fortsätter gå bra för pojkarna i skolan, som fått så bra hjälp sista tiden. Att barnen mår bra och känner sig trygga. Jag ser fram emot att fortsätta i trädgården i sommar, det mår jag bra av. Jag hoppas få ett lugnt år på jobbet utan överraskningar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats