Hanna Loffart

Skruv i munnen, bli av med jobbet och panikångestattack hos tandläkaren

Sämsta dygnet på länge?

1. Igår när jag hämtade hem barnen från förskolan och satte in Thuni i bilstolen, så började hon hosta, hulka och kvälja. Jag märkte direkt på hennes blick och sätt att låta att det var nåt fel. Jag stoppade in mina fingrar i munnen på henne och fick ut en 2-3 cm lång, rostig skruv! Hon var såklart jätteledsen, men blödde ingenting så hon kan ju inte ha svalt den eller på annat sätt gjort sig illa på den, tack och lov! Jag bar henne ut från förskolan, så hon måste ha hittat den inomhus där. Så himla läskigt och jag var helt skakis efteråt. Så illa det kunde ha gått. Tänk om vi åkt iväg och hon hade satt den i halsen? Nej fy, blir alldeles gråtig bara jag tänker på det. Jag pratade med personalen på förskolan om det imorse och de tog det på allvar. Jag har även mailat rektorn om det och hon ringde upp mig i förmiddags och vi hade ett väldigt bra samtal.

2. Emil har blivit uppsagd från sitt jobb. Jag har tusen känslor och tankar om det, men får hålla det inom mig. Emil är hur cool och lugn som helst, jag har en enorm stress och panik inför det här. Han har bara en månads uppsägningstid. Vi som precis kommit igång och jobbat båda två. EN OCH EN HALV jävla vecka fick vi ihop, på tre satans år. När man trodde att man skulle komma ikapp med ekonomin igen osv. Fy fan, så jävla less som sagt. Thiara bröt ihop totalt, hon som precis fått börja på fritids igen och är så glad för det. Nej, det här måste bara lösa sig snabbt!

3. Jag var hos tandläkaren idag. Jag har en enorm tandläkarskräck. Jag var hos en supergullig tandhygienist förra veckan, hon var så lugn och go att jag faktiskt vågade mig tillbaka idag, Det har aldrig hänt förut. Men jag visste ju tydligen inte riktigt vad jag skulle göra där idag. Vilket kanske var tur så här i efterhand, annars hade jag aldrig gått dit. Jag har (tror jag) lagat en tand, eller fyllt i nån tidigare fyllning. Hemskt var det, jag grät under hela behandlingen och efteråt fick jag världens panikångestattack där inne. Gullig personal som lät mig hållas. Men hela dagen har jag varit helt urlakad pga det besöket. Jag har dessutom hål i en visdomstand sen långt tillbaka, jag har aldrig haft ont av det och vågar inte dra ut den. Men nu behövs det, då den riskerar att skada tanden bredvid. Så nu har de gjort upp en plan för det besöket under våren. Den planen innefattar lugnande medicin, som jag inte fåt köra bil eller jobba på. Jag måste vara ledig en hel del, ha någon med mig samt ligga kvar hos tandläkaren och vila 1-2 timmar efter behandlingen. Medicinen ger en dessutom en black-out vilket gör att man inte kommer komma ihåg vad som hänt. Skrämmande som fan, men jag tror det är det enda.

Det var det dygnet det, hur har ditt varit?

Nu ska jag dra ett täcka över mig i soffan och deppa. Imorgon är en ny dag. Sicken jävla tur!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats