Hanna Loffart

Söndagsnöjet – tvätta sminkborstar

Hur ofta tvättar ni era sminkborstar?

Helst ska man göra det en gång i veckan, men ungefär varannan vecka ser jag till att göra det. Det brukar få vara ett söndagsnöje när jag ändå städar huset, byter sängkläder, tvättar alla handdukar osv. De är nämligen en riktig liten bakteriehärd de där borstarna! Jag tvättar dom med Yes diskmedel och ljummet vatten, funkar alldeles utmärkt. Jag låter dom ligga ner och torka för att inte vattnet ska rinna ner och förstöra limmet som borsten sitter fast med. Sen ställer jag de bara i diskstället tills de är helt torra och jag ska använda dom igen. Lätt som en plätt.

En beautyblender ska man helst tvätta efter varje användning (alltså varje dag för min del!) för där trivs bakterier extra fint. Jag tvättar den inte oftare än borstarna kan jag ju säga. Borde nog köpa flera så jag har att varva mellan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats