Hanna Loffart

Spökar det hos oss?

Idag var jag uppe med tuppen minsann. Ofrivilligt dock. Vi vaknade av att det lät som sjutton på ovanvåningen vid 04:51. Jag gick upp för att kolla och då var det Thexas som ”hört konstiga ljud i sitt rum” och sen snubblat ut till soffan och lagt sig och på vägen dit ramlat över alla Thiaras grejer som hon släpat ut.

Sen var det omöjligt för mig att somna om.

Thexas sa att han ofta hör konstiga ljud på sitt rum på nätterna, får se om han minns att han sa det sen. Han har alltid haft rätt nära kontakt med spöken, även om han inte minns det nu för det va längesen nu.

Har jag berättat om mannen som bodde i huset innan vi köpte det?

Han dog här i huset, tror det var en överdos, i det rum som Thexas och Thristan nu har (vi har ju delat av det till två rum)

När vi köpt huset och barnen (Thristan och Thexas) va med första gången och tittade på huset så betedde Thexas sig så märkligt. Han var knäpptyst (olikt honom!) och gick lugnt och stilla runt i huset utan ett ord. När vi kom hem till vår förra lägenhet igen och jag frågade barnen vad de tyckte om huset så sa Thexas: ”Jag gillar inte den där gubben som också bor där.” Ni kan ju tro att hjärtat stannade på mig! Vi hade aldrig (och har fortfarande inte) berättat någon om vem som bodde här innan.

När vi väl flyttat in så var det under en period, minns inte riktigt men kanske något år, som Thexas då och då pratade om ”gubben som brukade va där och prata med honom”. Han tyckte inte om det och han började sova så dåligt under en period.

En dag sa Thexas: ”Mamma när jag satt ute på trappen förut så kom den där gubben igen till mig och satte sig bredvid mig. Men nu är jag så trött på honom så jag sa åt honom att om han kommer igen så tänker jag ge honom en smocka i magen!”

Sen dess har Thexas aldrig nämnt någon gubbe eller några konstiga ljud. Förrän inatt…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats