Hanna Loffart

Stor skillnad på dagis och skolan.

Thristan gick bara två timmar i förskoleklassen idag. De ska bar vara så under fredagar.
De som går fritids märker nog inte av det direkt, men annat blir det sen när vi är föräldralediga. Pjuh!

En av hans fröknar frågade dock imorse om han inte ville vara kvar över lunch och gå till fritids en stund, så han får prova på det också. Men Thristan ville inte, vi hade ju bestämt att vi skulle göra annat sa han. Så han fick bestämma och vi hämtade hem honom halv 11.

Man märker redan så stor skillnad på dagis och skolvärlden. På dagis är det stenhårt med tiderna. Men som nu på Thristans förskoleklass/fritids, de ser inga som helst problem med att han skulle vara där fast vi är hemma och är lediga den här veckan och nästa. Emil kommer nämligen att vara ledig i nästa vecka också. Så Thristan ska gå förskoleklass-tiderna då, men personalen sa att han gärna får gå fritids några dagar när han vill det också. Dels så att han får testa på det – och för att han ju har schema på det. Där spelade det ingen som helst roll att Emil är hemma verkade det som. Emil är ju dock dels hemma för att snabbt kunna rycka ut till dagis/skola om det skulle behövas, men det verkar det ju inte göra.

Även på Thexas nya dagis är de suveräna! De hade ju lätt kunnat säga nej till att Thexas skulle vara där nästa vecka eftersom Emil är ledig. Men det hade blivit så tokigt för Thexas då – en veckas inskolning och sen en veckas ledigt. Så vi frågade om han får går samma tider som Thristan nästa vecka (8.30-13.30) och det gick så bra så. Toppenbra!

Har en riktigt bra magkänsla för båda ställena. Personalen är hur goa som helst. De andra barnen tar hand och visar Thristan och Thexas hur det går till och låter de vara med och leka. Skönt för dom och skönt för mammahjärtat.

Nu är vi alltså hemma. Emil håller på att såga ner ett träd litegrann, får ta det i etapper. Jag diskar, tvättar, röjer, plockar – ni vet! Thristan leker med bilar och tog just det här kortet. Barnen fick lite nya bilar igår för att de är så duktiga.

Och vet ni – inatt sov Thexas heeeela natten i sin säng utan uppvaknande. Hoppas de där mardrömmarna och nattskräcken kan hålla sig borta nu. 🙂

20130823-110442.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hannarunesdotter

   Han går på ett dagis här i Katrineholm. Vill inte skriva ut vilket här i bloggen.
   Du får inte ta illa upp, men man vet aldrig vad det är för folk som läser…

 1. Anna

  Skönt att det känns bra på barnens nya ställen. Eftersom Emil inte är deras biologiska pappa så får barnen gå dina tider oavsett om Emil är hemma eller ej. 🙂

  1. hannarunesdotter

   Nej, det får de inte. Både kostad för dagis samt schematider baseras på de vuxna de bor med, inte de som är biologiska föräldrar.
   Så i vanliga fall hade inte Thexas fått gå överhuvud taget om de hade varit hårda på det. Så nu är det såklart skönt att de ser till Thexas bästa och låter honom ha en “extra lång inskolningstid” istället. 🙂

stats