Hanna Loffart

Thexas 6 år

img_8347.jpeg

Idag fyller älskade Thexas 6 år. ♥

Det är ju helt otroligt hur fort tiden går, inte sant?
För samtidigt som det känns som att han alltid har varit en del av mitt liv, så var det ju nyss som han föddes. I raketfart, men inte riktigt lika snabb som sin syster. Där i ett undersökningsrum i Eskilstuna föddes han, vi hann inte in på förlossningen och han kom ut så fort att jag knappt hann få av mig byxorna. De långa sekunderna innan sköterskorna fick igång honom, när de var på väg ut ur rummet med en knäpptyst bebis. Det slår mig ibland vilken tur vi hade, att det var just Thexas som kom till oss. Så jäkla envis och framåt. För efter de där långa sekunderna så började han skrika och mitt hjärta fylldes av den där enorma ”du-och-jag-mot-världen-känslan.”

Vi hade några tuffa första år och jag är så glad att jag har allt dokumenterat här i bloggen då jag själv inte minns mycket av hans första år. Som ni vet var det alltför mycket som hände i våra liv just då.

Alla problem som vi haft med Thexas är som bortblåsta. Till stor del iallafall. Och tänk att läkarna ville medicinera honom mot någon diagnos (ja, vilken egentligen?) när han bara var 4 år! Det är ju helt galet. Jag är glad att vi backade och inte fick den ”hjälpen”. Även om det var tuffa år och vi som föräldrar hade behövt hjälp.

Idag ser det helt annorlunda ut. Sedan Thexas började på nya dagiset i augusti, tillsammans med endast jämngamla så är han så förändrad! Han hade vuxit ifrån sitt gamla dagis, behövde nya utmaningar och leka med jämngamla. Det blev sån himla skillnad! Han är en snäll kille som har många kompisar, han är omtänksam, klok och intresserad av att lära sig nya saker. Han tycker om att rita och börjar intressera sig för siffror och bokstäver.

För första gången så känner jag att jag inte behöver oroa mig för Thexas. Han fixar livet! Och han gör det så jäkla bra! ♥

Idag är det hans 6:e födelsedag och den ska vi fira precis så som han bestämt; hamburgare till middag ikväll och legobygge efter det.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Vad fint skrivet, han är himla fin er Thexas! Stort grattis honom på 6års-dagen och stort grattis till er som haft honom i 6 år! ❤️

  2. Riikka

    Så fint skrivet, jag blev tårögd! Stort grattis till Thexas! Och en enorm eloge till er, för det är trotts allt ert kämpande som fått Thexas att kunna bli den han är idag 🙂

stats