Hanna Loffart

Thexas hos tandläkaren – hål i tanden!

Förra veckan var Thexas i fajt på fotbollsplanen i skolan (det är mer regel än undantag tyvärr) men den här gången var det han som blev lite påpucklad och inte tvärtom. Han fick ont i ryggen och en rejäl smäll på hakan, smällen på hakan gjorde att en bit av en tand lossnade. Och sen blev tanden lite svart, märkligt tyckte jag och ringde tandläkaren.

Idag var Thexas och jag till tandläkaren för att kolla upp tanden. Det visade sig att det var hål i den! Jag blev alldeles paff, barnen har aldrig haft hål i tänderna och vi är väldigt noga med att fortfarande borsta alla barnens tänder hemma hos oss. Tandläkaren lugnade mig dock lite genom att berätta att det är vanligt med hål i mjölktänder (som det tack och lov var) då de är tunnare än de permanenta tänderna och oftast så ser man inte hålen. Thexas hål syntes inte på röntgenbilden tex, men i och med att översta delen på tanden, emaljen, förvann med slaget han fick så syntes hålet som en mörk prick.

Man kunde dock se på röntgenbilderna att de nya permanenta tänderna låg långt upp, så han kommer förmodligen att tappa mjölktanden snart. Så den behöver varken slipas, lagas eller dras ut.

Men Thexas fick sig en liten tankeställare, om hur viktigt det är att inte dricka söta drycker i veckan och att få hjälp med tandborstningen jämt (han skulle berätta det för sin pappa sa han.) Tandsköterskan som vi fick komma till var dessutom den sköterska som betedde sig så otroligt illa mot Thiara och mig (och som jag anmälde) för några år sedan när hon slog i sin tand, men hon var riktigt trevlig idag faktiskt. Hon kände nog inte igen varken mig eller Thexas (vi heter ju dessutom helt andra namn nu än för 2,5 år sedan så hon kände nog inte igen våra namn heller) Men när Thexas var klar så fick han välja en leksak, och han sa högt att han ville välja nåt till sin lillasyster Thiara, då kanske det gick upp ett ljus. Men inga problem alls med den tandsköterskan idag, skönt nog.

Och ringen som han valde då, så himla fint av honom och Thiara blev så glad.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats