Hanna Loffart

Thiara – dagens tandläkarbesök gav bra besked

Idag var den här söta donnan hos tandläkaren igen.
Vi har pratat med henne om det och peppat henne i flera dagar, så det kändes ändå bra. Tills hon vaknade imorse och mindes vad hon skulle göra. Åh, vad hon grät. Jag tycker så jäkla synd om henne alltså, det räcker att vi nämner ordet ”tandläkare” för henne så bryter hon ihop.

Nåja, efter välling och påklädning så åkte vi.
Jag lät det ta tid, pratade med henne i bilen. Stor ute på parkeringen och tittade på huset, förklarade. Påminde henne om varför vi var där. Hur vi skulle göra. Hålla i handen och gå in. Några steg, sen blev det läskigt. Bära, nära, nära mamma. Kramas hårt. Älskade barn. ♥

Väl nere hos tandspecialisten så satte vi oss i väntrummet, tittade på leksakerna på håll. Ville inte leka. Kramas med mamma närmre. Efter bara en liten stund kom tandläkaren ut. Hon blev glad av att se Thiara sa hon. Satte sig bredvid oss. Frågade om Thiara haft det bra sen sist, för visst hade hon börjat på dagis nu igen. Det måste ju vara roligt. Och vilka fina byxor med blommor på, och jackan – är det en alldeles riktig PRINSESSJACKA Thiara?

Vi pratade om nappen, och Thiara fick så mycket beröm som bara har den en snabbis vid läggdags. Jag berättade att tanden har börjat titta fram, vi ser lite vitt. Tandläkaren frågade om vi inte kunde titta på tanden där ute i väntrummet, så kunde vi slippa den där läskiga stolen. det var med tårar i Thiaras ögon som hon ändå lät mig lyfta på hennes läpp så att tandläkaren snabbt kunde titta. Yes, tanden syns och ännu mer YES – infektionen har gått ner!

Ingen operation i dagsläget, vi hoppas att tanden tittar ut mer så den kan dras ut så småningom. En betydligt lättare operation. Thiara var så stolt efteråt, hon gick till och med på att gå med in till tandläkarens rum för att få ett klistermärke. Och tandläkaren tyckte hon var så duktig att hon fick en prinsessring också, så hon kunde matcha sin fina jacka.

Tillbaks om en månad för koll igen.

Sånt här gör mig så himla glad, trevliga och genuina människor som är bra på sitt arbete. Som inte krånglar till saker och ting, som tar sig tid och försöker. Det behövs inte mer än så. Och jag tror faktiskt att det kommer gå lite lättare att gå till tandläkaren för Thiara nästa gång. ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats