Hanna Loffart

Thiara till tandläkaren + hålet var inget hål

I förrgår hade Thiara tid hos specialisttandläkaren för 6-års kontroll, hon som varit så nervös innan var hur cool som helst! Hon satt, för första gången, själv i tandläkarstolen och gapade utan problem och lät tandläkaren göra det hon skulle. Men det är så otroligt bra personal där nere, helt annat än vanliga Folktandvården. Jag som hade för mig att Thiara blivit utskriven från specialisten, men så var tydligen inte fallet. Nu ska hon tillbaka på tisdag igen för att ”sudda” lite på två tänder, det var något med att hon biter ihop käken lite snett. Tanden som hon slog ut börjar kika fram nu, än så länge ser man bara liiite lite av den, så det blir väldigt spännande att se om den är vit och växer rakt sen.

Annars så har hon tappat 5 tänder (plus den utslagna) och har två tänder till som är lösa. Hon har dessutom fått två permanenta 6-års tänder längst bak också. Stor tjej!

Och på tal om tänder, minns ni att jag skrev för litet sen att Thexas fått hål i en tand?

Han slog ju av en bit av en tand i skolan och vi gick för att undersöka det, då sa de att det var hål. Men vet ni vad, det var det inte. Det var en björnbärskärna från skolans sylt, som Emil fick bort när han borstade Thexas tänder en kväll! Precis som Thexas trodde också, men vi fick inte bort det när han fick det och gick till tandläkaren. De tog bara röntgenbilder (där hålet inte ens syntes) och de petade inget på tanden. Men de sa att det var hål. Så konstigt. Men nu vet vi alltså att det inte är ett hål. Ska ringa till Folktandvården och berätta det, så det inte står i hans journal där att han har hål.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats