Hanna Loffart

Thilox och Thuni sjuka

Det är nästan tre veckor sedan jag uppdaterade här inne.
Men orken tog totalt slut efter allt jul och nyårsstök.

Thilox fick ju feber på nyårsnatten, sen hade han feber i nio dagar. Mest om eftermiddagarna och kvällarna. Piggare på dagarna, men han åt inte, skrek mest och allt var fel. Inte så konstigt när man inte kan sätta ord på hur det känns i kroppen. Vi var till vårdcentralen med honom till slut och de tog lite prover på honom, allt såg dock bra ut och det var bara ett virus som satt sig i magen och skulle väntas ut. Och i nästan tre veckor var han dålig i magen sen.

På lördagen den 8/1 så fick Thuni helt plötsligt hög feber på kvällen. Jag parade med en kompis i telefon och Thuni satt så glatt i mitt knä. Sen somnade hon till en stund och när hon vaknade var hon skållhet. 39,3 graders feber bara sådär.

Eftersom hon aldrig haft feber förut så ringde jag 1177 för att fråga om jag kunde ge Alvedon, det stod på förpackningen att man skulle rådfråga läkare första gången så. Det slutade med att vi blev tillsagda att åka till Akuten i Eskilstuna med henne. En lördagkväll klockan 22 åkte jag iväg med henne. När vi kom fram hade den Alvedon som jag fått rådet att ge henne gett verkan och hon hade bara 37,7 och Akuten undrade vad vi gjorde där. De var rätt sura på 1177 som sagt åt mig att åka dit med henne (1,5 timme i bil tog det att åka dit) Dessutom en lördag, hela väntrummet var fyllt av fyllon eller Corona-positiva. De ville inte ha in Thuni där, men stor risk att hon skulle bli ännu sjukare än hon var. Så vi fick väldigt bra med hjälp faktiskt. De tog lite prover och sen fick vi åka hem. Och just när vi kommit till parkeringshuset och bilen så ringde läkaren upp, vi skulle få med oss ett penicillin till Thuni i förebyggande syfte och den fans bara hos dom i Eskilstuna. Så det var bara att ta sig tillbaka till Akuten och vänta ytterligare en timme på den där flaskan med penicillin.

03:15 var vi hemma igen. Då hade hennes Alvedon gått ur kroppen och hon hade åter 39 graders feber. Hon fick en ny Alvedon och efter det har inte febern kommit tillbaka. Konstigt, men skönt!

Hon skulle dock äta penicillin mot urinvägsinfektion i 10 dagar. Men det märkliga är att de aldrig hörde av sig med hennes provsvar. För om det hade visat på UPI så skulle man ha gjort ett ultraljud på hennes mage, och det har vi inte gjort. De har inte hört av sig alls. Och tydligen så sätter man in penicillin så tidigt och vid misstanke om utvisning när barn är så små. Så, jag har gett henne penicillin i 10 dagar utan att hon behövt. Antar jag.

Men i och med att Thilox varit så dålig i magen och vi har bytt blöja på dom på samma skötbädd, så finns ju risken att hon fått upp några av hans baciller vid blöjbyte. Vi vet inte.

Nu mår båda barnen bra igen i alla fall. Men det har varit några tuffa veckor här. Speciellt med Thilox som bara skrikit. Nu leker han äntligen igen, han äter bra och han är glad. Underbart att se!

Hans sömnrutiner kan dock diskuteras, han vaknar runt 5 varje morgon nu sen han var sjuk! Så vi är lite trötta här hemma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats