Hanna Loffart

Thuni 1-års kontroll

Även Thuni har hunnit vara till Bvc för sin 1-års kontroll. Den blev framflyttad några gånger då hon varit så sjuk stackaren. 7 gånger har hon varit sjuk sedan 8/8. Magsjuk, Corona, 3-dagars febern, förkylningar med feber och hosta och sen förmodligen höstblåsor då hon fick blåsor på fötterna. Stackaren!

Men nu var hon frisk nog (väldigt snorig, men hon fick komma ändå.)

Thuni är den enklaste, gladaste ungen jag nånsin träffat. Eller ja, det skulle vara Thiara också då. De är så lika till sin personlighet! Thuni är så jäkla cool, hon hänger bara med. Finner sig i det mesta. När hon är glad så är hon JÄTTEGLAD och rynkar på näsan så gulligt, hon skrattar högt, gärna åt sina knasiga syskon. Hon surar sällan ihop, men kan ofta vara ”nollställd” alltså att hon har ett riktigt stoneface och inte visar några uttryck eller känslor alls, precis som Thiara också var. Thiara var så svår att charma och var blyg så länge. Vi får se om det släpper hos Thuni.

Hon ÄLSKAR mat! Hon äter det mesta, jag kan inte komma på en enda grej hon inte gillar faktiskt. Hon blir som besatt när vi öppnar skafferiet eller kylskåpet, och är snabbt fram för att kolla läget. Hon äter all mat själv och dricker ur en egen mugg.

Och i veckan lärde hon sig gå! Hon har varit så försiktig och inte alls varit intresserad av att släppa taget. Men så kom de där första stapplande stegen för två veckor sen. Sen blev hon sjuk och gick ingenting. Men nu började hon igen, och nu går det undan alltså. Det är så jäkla häftigt att få se och uppleva det här, det spelar ingen roll att det är femte gången jag ser mitt barn lära sig och växa på det här sättet, lika magiskt varje gång! Vill bara stoppa in den här känslan i en burk och minnas för alltid.

Thuni är 80 cm lång och väger 11,3 kg. Hennes sömn är ju fortfarande katastrof och hon vaknar många gånger per natt och kan dessutom ha ett race där hon är vaken 2-3 timmar mitt i natten. Trötta föräldrar, men nu har vi faktiskt gått en sömnkurs för bebisar så vi får väl se om det blir bättre.

Emil är föräldraledig just nu, men i januari är det dags för förskola även för Thuni. Jag känner mig inte ett dugg orolig, trots att hon är rätt liten när hon kommer börja, 16 månader.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats