Hanna Loffart

Tips – julklappsbytarbazar

Jag fick ett mail för ett tag sedan, men då jag bor lite för långt ifrån Stockholm så tipsar jag vidare till er läsare som kanske bor lite närmre, eller har möjlighet att åka.

“Julklappar behöver inte vara nyproducerade. Varje barn har i genomsnitt 500 leksaker men långt ifrån alla används. Mitt i julstressen anordnar Stockholms stad och Kulturhuset i samarbete med Retoy en stor Julklappsbytarbazar där alla barn är välkomna att byta leksaker med varandra. Att byta och återanvända leksaker är enkelt och smart både för miljön och för plånboken, inte minst i jultider.

Lördagen den 15 december, kommer Stockholms stad i samarbete med Retoy stå redo i foajé 3 på Kulturhuset för att låta barn byta leksaker med varandra. När man lämnar in en leksak får man en biljett som gäller för direkt uthämtning av en ny, vilket innebär att allt som man tröttnat på eller kanske växt ifrån får en ny lycklig ägare.

Vill man ge bort den nyfunna leksaken i julklapp hjälper vi till att slå in den i fint återvunnet papper. Under Julklappsbytarbazaren finns Stockholms stads kemikalieexperter på plats för att svara på frågor om vilka leksaker som kan vara skadliga för människan eller vår miljö

Tid och plats: Lördagen den 15 december kl. 13-16 på Kulturhuset foajé 3.”

Läs mer på: www.stockholm.se/julklappsbytarbazar

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats