Hanna Loffart

Tobias fyllehistoria

 

Hann somna igår innan Tobias ramlade in. Först ringde han och väckte mig, säkerligen helt ovetandes om att han egentligen ringde alls, eftersom han ringde upp gång på gång och pratade om samma saker. Hörde att han kom gåendes i gruset ute på gården. Men det tog ett tag innan han kom in. Av ljudet jag hörde kan avslöjas att han hade problem med att pricka rätt med nyckeln i hålet. Både portdörren och vår ytterdörr. Väl inne ramlade han runt en stund innan han stupade i sängen med kläderna på. På nåt vänster gick han iaf upp och borstade tänderna och fick konstigt nog av sig kläderna själv. Och vad gjorde jag? Jo, jag låg och tokfnissade i sängen. Det var längesen jag såg en så fruktansvärt full människa. Han var verkligen dyng. Jag tror knappt att han visste att han var hemma, och han orkade varken bråka eller ha sex. Vilket är väldigt konstigt för att vara honom. Men plötsligt flög han upp ur sängen och ut i vardagsrummet. Mumlade nåt om nån ringklocka han va tvungen att ha. Sen kom han tillbaks till sängen där han tokdäckade.

Jag hade såklart svårt att somna om när han väl hade väckt mig sådär. När jag nästan, nästan hade somnat in så hörs en stor duns. Behöver inte ens vända mig om för att se vad det var. Insåg direkt att det var Tobias som hade ramlat ur sängen, igen. Det händer ganska ofta när han dricker. Skrattar till lite, men beslutar mig för att inte dra upp honom i sängen. Han kan gott ligga där nere. Men så hörde jag nåt som knakade till, vilket gjorde att jag vände mig om för att se vad han höll på med där nere. Men nej då, nu låg han inte på golvet längre. Nu är han på väg upp på nattduksbordet. Där sitter han på huk som en groda och är på väg att duma ner baken på vår tvättkorg. Tvättkorgen tål verkligen inte såna klumsar som Tobias, så då va jag snabb med att få ner honom. Samtidigt som jag ansträngde mig för att inte låta hela huset höra mitt asgarv. Slängde ner honom i sängen och somnade jag med till slut. Efter många goda skratt.

Imorse sov han lite för länge. Tror att han fortfarande var full när hans väckarklocka ringde, eftersom han knappt reagerade av den. Jag somnade om. Gick upp när Tobias väl gick till jobbet. Började plocka upp efter natten bravader. Tobias kläder låg utspridda i hall, sovrum och badrum. Leriga och allmänt äckliga. Frågade honom om han hade ramlat runt i lera eller nåt. Men det hade han ingen aning om. han visste inte heller hur eller att han hade kommit hem. Och det go ett tag innan han kom ihåg att han faktiskt hade varit på krogen. Det är humor det.

Nu ska jag ta och skura lite på golvet i hallen. Det är lerigt. Undrar hur och varför? Det får vi nog aldrig reda på, gott folk. Det är tur att jag har Tobias, han gör mig glad.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats