Hanna Loffart

Trädgården 19 juni

Idag tog jag ett varv i trädgården för att dokumentera lite.
Det är svårt att se vad som faktiskt händer i trädgården, men med bilder är det lättare att se hur det växer. Jag tänkte ta nya foton om en månad för att jämföra.

Just nu är det så varmt och torrt ute, flera dagar med 30-graders värme. Gräsmattan kan man knappt kalla gräsmatta, det är så torrt att det ser ut som öken. Jag föreslog för Emil att vi skulle slopa gräs helt i trädgården och bara ha sten, grus och trall.

Silverpäronet växer och är så fint, svårt att få det på bild på framsidan.

Annat är det med lavendeln i krukorna, de är totalt döda.
Märkligt, de ska ju klara det mesta. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha där istället, men jag ska i alla fall ta tag i att ta bort dessa. Det ser ju lite tråkigt ut. 

I denna rabatt på framsidan tar det sig riktigt bra. Förutom hostan bakom lavendeln som bara dör. Det här är tredje försöket, men sniglarna äter upp den direkt. Jag tror det är sniglar åtminstone, har dock inte sett till några här. Ska nog plantera ett till gräs istället.  Gurkorna tar sig sakta men säkert, det är bara 2 respektive 1 vecka sen jag satte ut dom så. Men här har vi redan fått en gurka, Thiara ska få skörda imorgon!  

Tre olika sorters chili. 

Tomater som ännu är på uppväxt och inte har planterats om än. Kanske kan man ha dom på framsidan så länge? Vi har i alla fall köpt jord idag så jag kan plantera om dom.

Skuggrabatten på norrsidan, grön och fin!
Får se om lavendeln kommer blomma i år, jag klippte ner den rätt rejält. Ska ta och frissera buxbomen någon dag också. Och fylla på med vit sten tror jag minsann.

Och gräset som sagt, kan knappt kalla det gräs.

Här har två hostor fått komma på plats, då den tidigare löjtnantshjärta inte alls trivdes. Hoppas dessa tar sig och att sniglarna inte hittar hit.

En av årets nya rabatter med dahlior. Det är första gången jag ens har fått upp dahlior så här långt, så jag hoppas det går vägen. Jag köpte fyra knölar, men en tog sig inte alls inomhus. Jag har planterat ner den också, men den verkar inte trivas. Sniglar och bladlöss har redan hittat hit, så vi har satt upp en snigelkant och jag har sprayat med såpvatten. Håll tummarna!

Årets andra rabatt, här med vidjehortensior. Jäkla sniglar har haft riktigt kalas och bo på dessa. Nu har vi gjort ett rabattkant och imorgon ska jag köpa snigelkant även hit. 

Vid nya altanen på baksidan har vi två såna här blomlådor med klematis och lavendel, men jag vet inte… De verkar inte trivas. I den andra blomlådan så dog klematisen direkt (ska köpa ny) och i denna händer det inget! 

En till ny blomlåda, den ska målas när det är lite svalare väder. Jag har planterat en jättetåtel i den, tror det blir väldigt fint och maffigt! De andra sommarblommorna är gömda här för Thilox fingrar. 

Också nytt för i år, en ny tomatlådan längst med boden. Den här har jag börjat måla som ni kan se. Jag tror tomaterna kommer trivas riktigt bra här i värmen. De tre tomaterna till höger missade jag dock att avhärda så de tog lite stryk av solen, men det ser lovande ut ändå.

Elefantgräset är min favorit och jag har ju två, vill gärna ha fler. 

Här samsas pallkragarna med fotbollar och annat som ni ser. Så mycket kärlek har det inte fått i år, och jag tror nog vi ska flytta allt detta till framsidan istället. Så får det bli ”barnhäng” med studsmatta här framöver. Inget vi kommer göra i år dock.

I år har vi här jordgubbar, smultron, gräslök, basilika, timjan, rosmarin, purjolök, plocksallad, olika sockerärtor, rädisa, ruccola och morötter.

Och rabarbern! Än så länge har jag bara gjort en rabarberpaj, hoppas på många fler. De är dock väldigt taniga och sladdriga i år.

Förutom detta så har jag alltså mer tomater, majs, solrosor och zucchini som behöver planteras om. Men vart? Jag tror det får bli ett gäng nya pallkragar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats