Hanna Loffart

Uppdatering gulsot igen

När läkaren kom in på ronden i torsdags förmiddag så hoppades jag såklart på att få åka hem från sjukhuset med Thilox. Men magkänslan sa ändå att vi skulle få bli kvar. Värdet låg ändå på 233, så det hade ju sjunkit en hel del från 342. Och mycket riktigt fick vi inte åka hem, men man kom till en kompromiss om att han skulle sola till 20.00 på kvällen, sen ta nya prover och efter det skulle man göra en ny bedömning om vi skulle få åka hem.

Jag hade bara sovit 2×20 minuter på natten, så att få komma hem och sova och få lite avlastning stod högt på önskelistan.

Så vi fortsatte att tragla på och sola under dagen. Det gick lite lättare än under natten, han kom till ro i omgångar och vi kunde båda vila. Hade dessutom en annan ”matta” som jag kunde ha honom i vid amning och när han var jätteledsen.

En snäll barnmorska bestämde att de nya proverna skulle tas 18.00 istället. Sen fick vi vänta (och sola under tiden) till 20.00 innan provsvaren kom. Värdet hade gått ner ytterligare till 204 och vi fick OK att åka hem med krav om att komma tillbaka dagen efter för nytt prov och viktkoll.

Men så skönt att komma hem! Vi var hemma vid 21.30 och somnade både två strax efter det. Helt slut!

Igår var vi tillbaka till Eskilstuna för nya prov. Värdet för gulsot (bilirubin) hade tyvärr gått upp lite, men bara till 212 så det var det lilla. Vikten går sakta men säkert uppåt, fick order om att ge ännu mer ersättning till han nåt sin födelsevikt. Det ska de helst göra inom två veckor, så han har fram till torsdag på sig. Tror inte det är några problem då han ammar på bättre och bättre.

Idag behövde vi inte åka till sjukhuset, första dagen sen han föddes som vi inte behöver det. Men imorgon måste vi dit igen för nya blodprov och viktkoll. Trycker i honom så mycket mat som möjligt så han kan bajsa/kissa ut bilirubinet.

Men idag är vi alltså hemma och vi njuter varenda minut av det. Man märker att Thilox är betydligt lugnare också, som om han redan känner att det här är ”hemma” fastän han spenderat lika mycket tid på sjukhus.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats