Hanna Loffart

Välkommen till dagis

Visst ser bilderna nedan lockande ut?
Visst vill man gärna att ens barn ska vara där och leka hela dagarna?
Inte? för det här är Thexas dagisgård.


Ni kan ju tro att både personal, förskolechef och byggfirman har fått sura mail från föräldrar.
Visst, det är jättebra att barnen är ute och leker.
Men måste de ALLTID vara det? När det är kolsvart ute för att det inte finns någon fungerande belysning, när det står en orörd byggställning där som man ska klättra förbi och gå i lera. Och på tal om lera, hela gården består av lera! Varje dag måste man ta hem barnens kläder och tvätta. Thexas overall är svart, den färgen syns inte när han varit ute på gården och lekt. Den är täckt av enbart lera. Så himla äckligt! Och det här är liksom inte bara “någon gång” utan det är nästintill varje dag. Och ytterkläder är ju inte direkt gjorda att tvätta varje dag heller. Och tänkt de som inte har tillgång till tvättmaskin och torktumlare varje dag?

Gården är under all kritik och har så alltid varit. Men man gör ingenting åt det! Och nu verkar inte kommunen bry sig, eftersom byggnaden ändå inte ska vara en förskola om ett år.

Men på riktigt, när det regnar ute och gården är som den är, hur svårt kan det vara att låta barnen vara inne en eftermiddag och hitta på aktiviteter inomhus? Men det handlar väl om vilja som jag har förstått det. Och då är det inte viljan från barnens håll som jag syftar på. Jag blir så less.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats